פירסינג במחיצת האף אינו דבר חדש, למעשה הוא קיים כאן עוד מימי קדם. אלא שתסכימו שזהו בהחלט אחד המקומות המאוד יוצאי דופן לעשות פירסינג. עם זאת נראה שיותר ויותר אנשים מתהדרים בחישוק באמצע האף.
לכאורה זה אולי נראה מגניב, אבל האם אי פעם הוצאתם שערה מהאף שלכם? ובכן, זה צורב, העיניים דומעות, ויש נטייה חזקה להתעטש. אין ספק שפירסינג ספטום יכול להפוך לחוויה בלתי נסבלת. אז איך בכל זאת תוכלו להקל על עצמכם את החוויה הזו ועדיין לאפשר לעצמכם את הטרנד האופנתי הזה? הנה כמה רעיונות ועצות.
מהו פירסינג בספטום?
פירסינג בספטום הוא בדיוק מה שזה נשמע – פירסינג שנמצא במחיצה שהיא חלק מהאף. המחיצה היא דופן דק של סחוס שעובר במורד מרכז האף שלנו, ומפריד בין נחיריים ימין לשמאל. עם זאת, פירסינג במחיצה לא אמור לחדור לסחוס. זה צריך לעבור דרך החלל הרך יותר של הרקמה ממש מתחת למחיצה. המקום שפירסרים מתייחסים אליו כאל "הנקודה המתוקה".כמו כן, בעוד שמחיצות חריגות הן די נורמליות, עדיין כדאי לכם לפנות אל פירסר מנוסה, כי יש כאלו שיכולים לפספס את המקום ולחורר לא נכון.
כאב וזמן ריפוי עבור ספטום
הכאב של ביצוע פירסינג בספטום משתנה מאחד לשני, אבל עדיין הדבר בהחלט יגרום לכם לדמוע. זה לא אומר שתבכו, אלא שפשוט מדובר בתגובה טבעית המתבטאת בהפרשת דמעות כאשר האף שלכם נצבט או מחורר. כמובן שהמקום יעבור תחושה טובה יותר באופן משמעותי לאחר שמונה שבועות, אבל זה לוקח בערך ארבעה עד שישה חודשים עד שרוב הריפוי מתרחש. מה שאומר שיש להיזהר מהחלפת תכשיטים לפני כן
טיפול לאחר הפירסינג
באשר לטיפול לאחר הפירסינג מחייב טיפול מחטא ודאגה לאי זיהום של המקום. כמובן שאין לשחק או לסובב את הפירסינג, ויש להשתדל לא לקבל מכה במקום. גם יש לשנות את שגרת הטיפוח הן במהלך תהליך הטיפול והן לאחר מכן. כך שבעת ניקוי או טיפול לחות לעור ליד מחיצת האף, רצוי לצמצם למינימום את השימוש בסבון או קרם לחות בסמיכות לפירסינג ספטום, וגם מומלץ להימנע מטבילה בבריכות או אמבטיות חמות מכיוון שאלה יכולים להיות מקומות רבייה לחיידקים.
עם זאת, אין צורך לדאוג לשנות את שגרת הטיפוח לאחר שהפירסינג החלים. יש לזכור שפירסינג ספטום נמצא בחלק הפנימי של האף, וממילא לא אמורים מורחים עליו מוצרים באופן קבוע.
הדאגה הגדולה ביותר שיש לנו בזמן ריפוי פירסינג היא זיהום. לכן מומלץ לעקוב אחר מוגלה, נפיחות או כאב מתגבר, כי כל אלו יכולים להיות סימן לזיהום. אם אתם מפתחים אלרגיות עונתיות או נוטים להצטננות, ייתכן שתרצו להימנע מחירור המחיצה שלכם בתקופה זו. כך גם אם יש לכם אלרגיות חמורות, מומלץ לשקול שוב.